z ostatniej chwili
UWAGA !!! Od 1 paździenika zmiana godzin pracy urzędu, PONIEDZIAŁEK, WTOREK, ŚRODA 7:30 - 15:30, CZWARTEK 10:00 - 18:00, PIĄTEK 7:00 - 15:00 W związku ze zmianą godzin otwarcia Urzędu zmianie ulegają godziny funkcjonowania KASY URZĘDU: WTOREK 8.00-12.00, ŚRODA 13.00-15.00, CZWARTEK 10.00-14.00 SPRAWY ZWIĄZANE Z EWIDENCJĄ LUDNOŚCI ORAZ Z DOWODAMI OSOBISTYMI ZAŁATWIANE SĄ W GODZINACH: PONIEDZIAŁEK, WTOREK, ŚRODA – OD 7:30 DO 15:00 CZWARTEK – OD 10:00 DO 17:30 PIĄTEK – OD 7:00 DO 14:30
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem
Powiększ: A A A
A A A A A
Biuletyn informacji publicznejCyberbezpiecznytransmisjadostępnośćOtwórz się na pomocProfilaktyka jodowaStrategia terytorialnakoronawirusDziennik WójewództwarodoJak zatwić sprawę„Wdrożenie Programu Ochrony Powietrza w Gminie Mszana Dolna”Małopolskie swietlice 2024Ogłoszenia WójtaProgram Czyste PowietrzeDziedzictwoCała naprzód IIPlan zagospodarowania przestrzennego - interaktywna mapaProfil zaufanyinterpelacjeostrzezenia meteocyfrowa gminaremont kwateryJustyna Kowalczykgmina w obiektywie.htmlGaleria zdjęćznpOdkryj Beskid WyspowyObrona cywilnae-urzadkanalizacjadeklaracjaDostępnośc aplikacjiinformacje-do-banerow/datacje-z-budzetu-panstwasdsUrząd statystycznyBudowa kanalizacji sanitarnej w miejscowości Raba Niżna - etap IIIZakup strojówjakości powietrzaEkointerwencja

Wieści ze szkół


Dzień Dyni

16/12/2021, dodał: Magda Polańska czytano: 2625 razy
W dniu 29. X. 2021 r, w przedszkolu w Olszówce 6 - latki obchodziły „Dzień Dyni”. Tego dnia dzieci przyniosły ze sobą piękne dynie.

W ramach wydarzenia zapoznały się z właściwościami zdrowotnymi i różnorodnością dyń. Dzieci podziwiały zewnętrzną urodę tego zdrowego warzywa i  poznały jej bogate wnętrze; dobrze bawili się przy oddzielaniu pestek od miąższu warzywa. Wychowankowie przedszkola dowiedzieli się jak różnorodne i smaczne są potrawy i ciasta wykonane z dyni, a potem, razem z panią Tosią, upiekły ciasto dyniowe. Z zachwytem i wielkim zainteresowaniem oraz zaangażowaniem podjęli się zajęć kulinarnych. Zapoznali się ze składnikami  oraz sposobem przygotowania ciasta i pod czujnym okiem pani Tosi wykonywali kolejne etapy przygotowania i wypieku słodkości.

Takie zajęcia, wprowadzające dzieci w świat sztuki kulinarnej, pozwalają zdobywać nowe doświadczenia za pomocą zmysłu smaku, zapachu, dotyku – informuje opiekunka grupy. Zapachu ciasta dyniowego unoszącego się w całym przedszkolu nie dało się opisać. Na zakończenie zajęć, tradycyjnie już, odbył się poczęstunek i degustacja ciasta. Tego dnia było wyjątkowo, a przede wszystkim pracowicie i smacznie.

Antonina Wsół